Facebook
Polled, Quality Charolais From top-breeder in Finland

"Astuta paras parhaalla ja toivo parasta!"
 
Tilamme päätuotantosuunta on jalostuseläinten kasvatus. Teemme eläinkauppaa yli maarajojen ja myymme jalostuseläimiä niin kotimaisille kuin ulkomaalaisillekin kasvattajille. Tilallamme syntyy vuosittain 100 vasikkaa, joten keväällä löydät tilaltamme varmasti esimerkiksi sopivan nupon nuorsonnin kesän astutuksiin taikka syksyllä tiineitä hiehoja.
 
Tilallamme on kerralla useampi astutussonni, lisäksi käytämme myös keinosiemennyksiä ja alkionsiirtoja osalle emoista. Kauttamme löydät huippusonnien jälkeläisiä ympäri maailman (mm. Suomi, Ruotsi, Kanada, Englanti ja Ranska).
 
Oman jalostustyön tuloksia ovat esimerkiksi tälläkin hetkellä karjassamme vaikuttavat,
parhaana Ch-sonnina palkittu Hannolan Elit:
 
 
 
 
 
 
...ja toiseksi parhaana Ch-lehmänä palkittu Hannolan Didine:
 
 
 
 
Hannolan Didinen emä on Ruotsin tuonti AP Didine av Backagården, joka palkittiin parhaana Ch-lehmänä 2014.
 
 
Jalostustavoitteenamme on kasvattaa helposti poikivia, hyvärakenteisia -ja luonteisia eläimiä, jotka tuottavat hyvin kasvavia jälkeläisiä.
 
 
 
 
 
Miksi valita Charolais?

Charolais - kasvua, voimaa, tuotosta

Charolais on suuri liharotu, josta löytyy sekä sarvellista että nupoa linjaa. Rotu on alkuperältään ranskalainen, mutta nupo linja on lähtöisin Kanadasta. Eläimet ovat väriltään valkoisia tai vaalean kellertäviä, mutta mm. Kanadasta löytyy myös väriltään punaisia eläimiä. Rodun parhaana puolena voidaan pitää sen erittäin korkeaa lisäkasvukykyä ja ne kestävät hyvin voimakasta ruokintaa rasvoittumatta. Nämä ominaisuudet saadaan esille myös risteytyskäytössä. Täysikasvuinen lehmä painaa 700-950 kg ja sonni 1200-1400 kg.

 

Charolaisen ominaisuuksia:

- Erittäin lihakkaat eläimet

- Korkeat teuraspainot ilman ruhon rasvoittumista

- Paras nettokasvu verrattuna muihin rotuihin (syntymästä teurastukseen)